Over de Open Cappuccino

Op 29 september 2015 zag de eerste Open Cappuccino het levenslicht. Georganiseerd door de ondernemers William van Veldhoven en Marcel van Est, kwamen 16 ondernemers bij elkaar bij de inmiddels niet meer bestaande Lunchroom ‘t Proefplein in Oudenbosch.
 
Lokaal zichtbaar worden
De Open Cappuccino was het antwoord op pogingen van de organisatoren om zichtbaar te worden bij andere lokale ondernemers. Bij het bezoeken van andere netwerken, was steeds de conclusie dat het uitbreiden van je netwerk niet vanzelf werd gestimuleerd. Groepjes ondernemers blijven veelal bij de mensen staan die ze al kennen. Bovendien is het aanprijzen van je bedrijf, dienst of product iets wat je bij een eerste ontmoeting niet direct doet.
 
Zoek je gesprekspartner
Samen met ‘t Proefplein werd al snel een manier bedacht om de bezoekers van de Open Cappuccino te mixen. Naast een bakje koffie of thee kregen ondernemers een petit fours met daarop geprint het logo van de Open Cappuccino en een nummertje, in setjes van twee. Door op zoek te gaan naar de ondernemer met hetzelfde nummer, vond je je gesprekspartner. Een eenvoudig, maar doeltreffend concept!
 
Overheidsparticipatie
De Gemeente Halderberge had via Ondernemerskring Halderberge (OKH) al eerder contact met organisatoren William en Marcel en gaf aan behoefte te hebben aan een netwerk om beter in contact te komen met de kleine zelfstandigen. De Open Cappuccino was daarom een uitermate geschikt project voor de pilot Overheidsparticipatie. De Gemeente sponsorde de eerste mokken die bezoekers na afloop mee naar huis kregen en hielp mee met de promotie via beschikbare communicatiekanalen.

Groter bereik
Inmiddels zijn er bijna 300 ondernemers langs geweest bij de Open Cappuccino. Het aantal deelnemers is flink gestegen: iedere maand, afhankelijk van datum en locatie, tussen de 40 en 50 aanwezigen. Bezoekers komen niet meer alleen uit Halderberge, maar ook uit de naburige gemeenten zoals Roosendaal, Etten-Leur en Breda. En we zien zelfs ondernemers die nog verder reizen om te komen netwerken bij de Open Cappuccino. Het concept is nagenoeg hetzelfde gebleven: we husselen de ondernemers nog steeds, zodat je je netwerk gegarandeerd uitbreidt!

Meedoen
Alle ondernemers die willen netwerken zijn welkom op de Open Cappuccino. Vul je naam en e-mailadres in op de aanmeldpagina, zodat we weten op hoeveel gasten we kunnen rekenen.